1917 – trei motive să îl urmărești

Un film de razboi epic, 1917, realizat de catre Sam Mendes soseste pe Altice Studio. O scufundare incredibila intr-o misiune periculoasa in Franta in timpul Primului Razboi Mondial, intr-un lung metraj recompensat cu doua Globuri de Aur si trei premii Oscar.

Soldatul Ryan din Primul Razboi Mondial. In general, filmele de razboi se deruleaza in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Mai putin cunoscut insa la fel de teribil, Primul Razboi Mondial a provocat moartea a 18,6 milioane de persoane. 1917 este un fel de Save Private Ryan din Primul Razboi Mondial. La fel ca si capodopera lui Steven Spielberg, este vorba despre o misiune imposibila (chiar si pentru Tom Cruise): doi tineri soldati britanici trebuie sa ajunga cu un mesaj in spatele liniilor inamice pentru a evita ca un batalion format din 1600 de oameni – dintre care fratele unuia din mesageri – sa cada intr-una din capcanele intinse de germani.

Sam Mendes in spatele camerei de filmat. 1917 este un veritabil blockbuster, perfect realizat. Il regasim la comanda pe Sam Mendes care si-a dovedit priceperea in repetate randuri cu American Beauty drept prim film. 1917 se inspira din povestea spusa de bunicul sau patern, veteran al Primului Razboi Mondial. 1917 a primit un Glob de Aur pentru cel mai bun realizator si unul pentru cel mai bun film dramatic.

Un casting so british, so chic. Pentru interpretarea soldatilor englezi, Sam Mendes a cautat…actori britanici. Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes, dar si Doctor Strange in universul Marvel) interpreteaza rolul unui locotenent si rivalul sau Andrew Scott (Moriarty), un locotenent. Il regasim in egala masura pe Richard Madden din serialul Bodyguard si eternul Robb „King in the North” Stark in Game of Thrones. Colin Firth este in egala masura in distributie, la fel ca si complicele sau, Mark Strong (Kingsman).

In rolul caporalilor trimisi in misiune ii veti recunoaste cu siguranta pe George McKay si Dean-Charles Chapman.

Lasă un răspuns