Cum găsești grădinița perfectă pentru copil?

Una din cele mai mari provocari pentru parinti este gasirea gradinitei perfecte. Inscrierea in colectivitate este un pas important si destul de greu pentru copii dar si pentru parinti.

De aceea, parintii sunt preocupati sa gaseasca cea mai buna gradinita in care sa isi inscrie copiii, tinand cont de mai multe aspecte precum locatie, program, activitati, meniu, etc.

Particularitatile de care parintii trebuie sa tina cont cand aleg gradinita pentru copii

– Locatia: cu cat gradinita este mai aproape de casa, sau in drumul spre serviciu al parintelui, cu atat mai bine. Copiii nu vor sa petreaca zeci de minute pe drum in mijloace de transport in comun sau in masina, ci sa ajunga in cateva minute indiferent de anotimp.

– Programul: unii parinti cauta gradinite cu program normal fiindca jobul le permite sau au o persoana care ii pot ingriji in restul timpului, pana ce se intorc de la serviciu, altii cauta gradinite cu program prelungit, pentru ca asa le permite job-ul. Ideal ar fi ca programul gradinitei sa fie compatibil cu programul de munca.

– Activitati: in alegerea gradinitei, parintii sa se asigure ca fac cea mai buna alegere pentru copii, tinand cont de gama de activitati pe care o ofera – unele gradinite se axeaza mai mult pe sport, altele pe limbi straine, metode traditionale sau alternative de educatie.

– Meniu: in cazul alegerii unei gradinite cu program prelungit, este foarte important meniul acesteia, sa contina gustari bogate in vitamine si minerale pentru copii si mancaruri usor de acceptat chiar si de cei mai mofturosi prichindei.

Asadar, gradinita ideala se poate afla doar la cativa pasi distanta sau, dimpotriva, mai trebuie cautata, pana ce rezultatele sunt perfecte, fiindca reprezinta un start important in viata si in colectivitate.

Lasă un răspuns