De ce să consumi cartoful dulce în această iarnă? Câteva motive

Foarte multa lume il apreciaza pentru gustul sau dulce si pentru facilitatea sa in preparare. Dar cartoful dulce are insa o multime de alte beneficii pentu sanatate. Un motiv pentru care ar trebui sa il consumi mai des. Nu e de ajuns? Iti mai prezentam cateva in acest articol.

Bogat in fibre, cartoful dulce este cel care poate facilita tranzitul intestinal. Cartoful dulce este cea mai buna leguma atunci cand vrei sa iti ameliorezi tranzitul intestinal. Acest feculent contine in medie 2.90 de grame de fibre pe 100 de grame. Fibrele solubile continute de cartoful dulce vor contribui deci la stimularea tranzitului intestinal.

Maladii cardiovasculare- acest feculent ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Consumat in mod regulat, cartoful dulce poate contribui la reducerea riscurilor de a suferi de maladii cardiovasculare, precum hipertensiunea, contribuind de asemenea si la reducerea nivelului de colesterol rau.

Anumite minerale continute de cartoful dulce precum potasiul sau magneziul joaca un rol forte important in protejarea arterelor si pot regla in acelasi timp tensiunea arteriala.

Energie, sistem imunitar… cartoful dulce te ajuta sa iti faci plinul de vitamine. Cartoful dulce este o sursa foarte interesanta de vitamina A. O vitamina care joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba despre sanatatea organismului si in buna sa functionare, mai ales daca vine vorba despre vedere, oase sau sistem imunitar.

Dar cartoful dulce mai contine si vitaminele B si C pentru un plus de tonus si de vitalitate, mentinand capacitatile sistemului nervos central.

Mangan, potasiu si cupru – cartoful dulce este o sursa foarte interesanta de minerale. Cartoful dulce contine foarte multe vitamine, dar si foarte multe minerale. Consuma deci cartof dulce pentru cea mai interesanta cantitate de mangan, potasiu si cupru.

Este o sursa de antioxidanti care contribuie la intarirea sistemului imunitar. In spatele culorii portocalii a cartofului dulce, se ascund carotenoizii, pigmenti care sunt de fapt antioxidanti, care se regasesc si in morcovi de exemplu. Se mai numesc si provitamina A deoarece organismul este capabil sa le transforme pentru a face din ei veritabili aliati in domeniul sanatatii.

Cartoful dulce are un indice glicemic scazut deci este un aliat de pret pentru silueta. Da, cartoful dulce inca mai are un avantaj- acela de a poseda un indice glicemic scazut deci este cel mai bun aliat al siluetei tale. Dar este in acelasi timp si o leguma utila pentru a regla nivelul de glicemie.

In plus, are un gust dulce si gurmand deci nu va mai trebui sa adaugi altceva. Este pur si simplu delicios natur.

Cu cartoful dulce se pot face cei mai delicios cartofi prajiti si cei mai sanatosi. Dar se poate prepara si sub forma de piure.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?