The Last Tree – un film cu istorie

Tanar britanic de origine nigeriana, Femi a avut parte de o copilarie fericita in sanul unei familii de plasament, intr-o regiune rurala in apropiere de Lincolnshire. Atunci cand trebuie sa renunte la tot pentru a se muta cu mama biologica la Londra, viata sa este complet data peste cap. Intre codurile culturale ale mamei sale care ii sunt necunoscute si acest nou mediu citadin strain, Femi va fi nevoit sa determine ce tip de adult va deveni…un lucru care nu este deloc usor.

Un film in trei parti
Perioada in care se desfasoara filmul nu este precizata insa, prin intermediul unor melodii nu putem decat sa presupunem ca este vorba despre sfarsitul secolului 20, inceputul secolului 21. The Last Tree ne spune povestea unui tanar cu origini nigeriene si care locuieste in Anglia. Chiar daca in film nu se precizeaza aecst lucru, filmul este impartit in trei parti distincte.

Prima parte este situata undeva intre 1990-1995 si Femi, in varsta de 10 ani duce o viata linistita in sanul unei regiuni rurale, in Lincolnshire, crescut intr-o familie de plasament: Mary, este o femeie iubitoare care ii ofera o excelenta educatie. Totul se schimba insa in momentul in care mama naturala a lui Femi, Yinka se simte pregatita sa isi ia inapoi fiul. O mama care se dovedeste totusi a fi neindemanattica in a-i conferi o educatie potrivita fiului sau care se afla la o varsta destul de dificila. In a doua perioada il regasim pe Femi, cativa ani mai tarziu, devenit un adolescent care isi respinge mama, din ce in ce mai tentat de delicventa si violenta. Cat despre a treia perioada a filmului, este vorba despre o calatorie spre Lagos, efectuata de Femi si de mama sa, o calatorie care ii permite lui Femi sa isi descopere radacinile si sa isi intalneasca tatal, un barbat care l-a abandonat, un pastor extrem de bogat care locuieste intr-un mic palat impreuna cu o alta femeie si copiii sai, Sade, o fata si Ade, un fiu.

The Last Tree este un film care ii va surprinde fara indoiala pe spectator chiar daca povestea nu este o noutate.

Lasă un răspuns